Jerusalem

Da Stor-Ingmar dør, er Ingmar stadig en dreng. Det er hans opgave en dag at overtage Ingmarsgården og ledelsen af ​​sognet. Ingmar vokser op og forelsker sig i sin barndomsveninde Gertrud. Han må forlade sognet for en stund og under hans fravær kommer prædikanten Hellgum.
Hellgum har skabt en menighed, der holder til på Ingmarsgården. Ingmars søster Karin og hendes mand Tim er blandt de mest hengivne. Fordi sognet ikke har haft nogen leder i flere år, har Hellgum fået stor indflydelse. Ingmars elskede Gertrud er en af ​​Hellgums mest trofaste beundrere.
Hellgums besætning ankommer til Jerusalem og fru Gordons koloni. Livet i Jerusalem er forvirrende for Hellgumianerne, men de prøver at finde vej. Hjemme i Sverige har Ingmar giftet sig med Barbro for Ingmarsgårdens skyld, men han har ikke glemt Gertrud.
Ingmar kommer til Jerusalem for at overtale Gertrud til at vende hjem. På Ingmarsgården skal hans Barbro blive mor, noget der fylder hende med angst. Hun forsøger at holde sine følelser for barnet på afstand. Skulle Ingmar og Gertrud komme hjem sammen?