Fædre & Mødre

FÆDRE OG MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Her møder vi forældreskabet med magtstrukturer, dominerende personligheder og en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

FÆDRE & MØDRE er en både morsom, tå krummende og genkendelig komedie om, hvordan voksne mennesker kæmper for at skabe en identitet og position gennem et fællesskabstyranni, som de på én gang desperat higer efter og brændende ønsker at slippe ud af.

Paprika Steen har længe ønsket at lave en film om forældre som gruppe. Hun udtaler:

  • FÆDRE & MØDRE er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går ”til skole“. Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk, tå krummende film, der vil afspejle os selv med det der i sidste ende er det vigtigste: Kærlighed og tilgivelse, med et bittersødt twist.
Trailer
Pressemeddelelse