Karla og Jonas

Karla (Elena Arndt-Jensen) tænker meget på Jonas (Joshua Berman). Hun mødte ham sidste sommer, og hun har hans mobiltelefon-nummer. Hun har heller ikke glemt deres første kys.
Sammen med sin bedste veninde Katrine (Nanna Finding Koppel) taler hun om, hvordan man kommer videre. Det vil sige nærmere Jonas. Karla ved jo, at han bor på en børnehjem.
Hjemme er der ’hver-daglige’ konflikter omkring Karla’s ønsker om at farve sit hår og om at være familie-solidarisk og med til at spille spil med stedfar (Nicolaj Kopernikus), mor (Ellen Hillingsø) og brødre (Nikolaj Støvring Hansen og Lasse Guldberg Kamper).
Når man er 13 år gammel, så har man andre planer.
Og Karla har i hvert fald en plan om at besøge Jonas. Det lykkes endelig, og hun møder også en pædagog, Mikkel (Peter Oliver Hansen), som tilsyneladende har et godt forhold til Jonas. Det ser ud til, at Jonas bor på en rigtig godt børnehjem i Nøddebo. Karla får lov til at overnatte sammen med Jonas, og de får talt rigtig godt sammen. Desværre skal Mikkel holde op, og det er noget der virkelig tager på Jonas.
Samtidig er de begge optaget af at finde ud af, hvor hans mor er henne.
Karla har set det populære program ’Sporløs’ på TV, og de tager ud i TV-byen for at finde ud af, om de kan få hjælp til deres projekt med at finde Jonas’ mor.
Desværre kan programmet ikke samarbejde med nogen under 18 år.
Næste gang Karla og Jonas er sammen på hjemmet i Nøddebo, har de arbejdet videre med planerne og med lidt effektiv hjælp fra en af de andre unge på ungdomshjemmet, skaffer de sig adgang til arkivskabet på forstanderindens kontor og finder Jonas’ dåbsattest. De finder ud af, at Jonas’ mor hedder Nanna Nielsen og er fra Århus.

Så langt så godt.

Nu skal der planlægges yderligere for at de to unge kan slippe fri fra deres respektive hjemmeadresser. Penge til en Århus-tur har de heller ikke umiddelbart. Men de kaster sig ud i det og efter en togtur uden billet ender de i den jyske hovedstad. Der er flere, der hedder Nanna Nielsen i Århus. Karla og Jonas starter fra en ende af. De kommer både i kontakt med en sur taxachauffør (Ole Møllegaard), en sød Nanna Nielsen (Taina Berg), som ikke er Jonas’ mor og et par venlige, men påvirkede, stofmisbrugere, før de kapitulerer og kontakter Karla’s farmor (Helle Hertz), som bor i Århus. Ved Karlas farmors hjælp finder Karla og Jonas en smuk lyshåret kvinde i en frisørsalon som måske kan være den rigtige Nanna Nielsen…

Trailer
Pressemeddelese