Gå med fred Jamil

Jamil, der er sunnimuslim, flygter som dreng sammen med sin far fra Libanon til Danmark efter, at Jamil har overværet drabet på sin mor. En begivenhed, der på mange måder har traumatiseret Jamil og som han selv giver skylden for alle de dårlige ting i hans liv. Da Jamil som voksen en dag finder ud af, at moderens morder er en shiamuslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det som hans far aldrig gjorde; at tage hævn og slå moderens morder ihjel.

Men i dét øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, for broderen til den afdøde, den shiamuslimske kartelleder Mahmoud, sender med det samme sine mænd ud for at finde Jamil.

Situationen kommer fuldstændig ud af kontrol og blodet begynder nu for alvor at flyde i de københavnske gader.

Jamils far forsøger desperat at få både Jamil og hans dødsfjende Mahmoud, til at forstå, at det er formålsløst at fortsætte fejden, men da det ikke lykkes ham at berolige parterne, bliver også Jamils allernærmeste familie draget ind i konflikten. Og først nu får Jamil øjnene op for faderens fornuft.

Men skæbnen har en sidste grusom twist tilbage, der viser, at blot fordi mennesker kommer til fornuft, kan deres handlinger godt have konsekvenser, der er helt uden for deres kontrol.

Trailer
Pressemeddelese