Halalabad Blues

Kari er en af disse lidt hårdtslående, selvstændige single piger, der er vant til klare sig selv, bestemme over sig selv og styre rundt med andre – også med de mænd hun har kendt. Hun er fotograf. Stift fokuseret på honoraret laver hun pack-shots, ugebladsbilleder, o.lign., men hun har osse sit eget projekt, en fotobog med mennesker i København. Således møder hun Cengiz, en ung tyrker.

Under fotoarbejdet i Cengiz’ familiebutik opstår en erotisk gnist mellem dem. Men da Cengiz fortæller, at han er gift og har 2 børn skal Kari ikke i nærkontakt overhovedet. Det kommer hun dog, for Cengiz’ forførermetode er noget anderledes end hun er vant til. I modsætning til Kari ser Cengiz ingen problemer i at have et forhold. Cengiz’ kone Yasemin er i Tyrkiet for at hjælpe med at passe Cengiz’ syge far. Cengiz bor hos sin onkel, tante, farmor, fætter og kusine.

Et af Karis faste holdepunkter i tilværelsen er hendes veninde Merete, der er brevkasseredaktør på et dameblad – et job hun hader. Meretes begejstring for Karis forhold til Cengiz er til at overse. Hun har nemlig sine egne erfaringer med en tyrkisk kæreste, og de har ikke efterladt hende imponeret. Kari og Cengiz er begge i besiddelse af en god portion dobbeltmoral. Vil de virkelig have hinanden?

Ikke destro mindre blomstrer forelskelsen mellem dem, men med stigende konfrontationer om muslimsk adfærd kontra dansk, indvandrernes holdning til og omgang med det samfund de nu er kommet til, familiesystemer og moral. Kari bliver, modstræbende, tvunget ud i at forholde sig til disse ting.

Cengiz bliver nødt til at rejse til Tyrkiet, da hans far er døende. Inden afrejsen erklærer han, at han nu vil skilles. Imens han er væk lever de i høj grad hver deres liv. For Cengiz vedkommende sammen med familien og mændene i tehuset. Samlivet med hans kone har sine gode og dårlige dage som alle andre forhold – bortset fra at Yasemin er vred over hans forhold til denne ”danske luder”. Hun ved det altså uden at nogen har fortalt hende det. For Karis vedkommende er projektet hendes billedbog, samt at få Cengiz ud af systemet. Men da han en dag igen står foran hendes dør, kan hun ikke sige nej.

Efter sin fars død må Cengiz ordne sine familiære forhold og familien presser på. Yasemin er nu gravid, sønnerne må tilbage til Danmark. Selvom Kari hele tiden har kendt til Cengiz’ familieforhold, kommer det alligevel som et chok, da han fortæller hende, at nu kommer Yasemin. Det kommer til et opgør på flere planer.

Cengiz´ fætter Tufan er driftig. Foruden at have en veludviklet sans for kvinder, er han involveret i dope-forretninger med pakistaneren Kabir. Yderligere ligger han i med Kabirs smukke søster Sobia. Dette bliver fatalt. Pludselig er hans liv i fare, og som følge af familieskabets tætte karakter er Cengiz automatisk involveret. Som følge af Karis svaghed for Cengiz blir hun det osse – og blir dermed for altid skæbnebundet til hans familie.

Trailer
Pressemeddelse
Manuskript