Intet

En gruppe unge leder efter meningen med tilværelsen, men findes den overhovedet? Og i så fald hvor?
Janne Tellers prisbelønnede ungdomsklassiker fra 2000, ”Intet”, er endelig blevet filmatiseret. Janne Teller siger om filmatiseringen: “En vild og fantastisk filmatisering af INTET, fængslende, uhyggelig og dybt foruroligende, så selv jeg, der har skrevet bogen, måtte lukke øjnene et par gange! De unge skuespillere fremstår nærmest ufatteligt magiske og dragende, og Trine Piils fortolkning af romanen er så skarp og farlig, som jeg kunne ønske mig det.”
Den banebrydende eksistentielle roman har skabt enorm debat i Europa og har vundet adskillige internationale priser – herunder Kulturministeriets Børnebogspris, den franske Le Prix Libbylit og den prestigefyldte US Michael L. Printz Honor Book Award.
Efter først at have været mødt med stor modstand, nægtet læsning på mange skoler, udråbt som moralsk undergravende, bl.a. været forbudt på skolerne i Vestnorge og nægtet salg af boghandlere i Frankrig, er romanen langsomt gået hen og blevet en bedstsælgende international nyklassiker – nærmest med kultstatus mange steder.
”Intet” er i dag oversat til mere end 30 sprog og har solgt over halvanden million eksemplarer på verdensplan med nye lande og sprog, der kommer til hele tiden. I Danmark er den et hovedværk i folkeskolens ældste klasser, hvor omkring 75% af de unge har læst bogen. ”Intet” er samtidig opført i mere end 100 forskellige teater produktioner verden over fra Tasmanien til Mexico, mens en original opera er skabt på baggrund af bogen af Royal London Opera & Glyndebourne (2016) og senere opført både i Aarhus Musikhus og på Det Kongelige Teater.
”Intet” har både nye, unge talenter og erfarne kræfter på rollelisten. De unge bliver spillet af Vivelil Søgaard Holm, Harald Kaiser Hermann, Maya Louise Skipper Gonzalez, Sigurd Philip Dalgas, Ellen Østerlund Fensbo, Andrea Halskov-Jensen, Theodor Philip MacDonald, Clara Dragsted Hansen, Bobby Antonio Hancke Rosado, Arien Alexander Takiar, Elisas Amati-Aagesen og Frederik André Linde-Fleron, mens voksenrollerne bliver spillet af Peter Ganzler, Paw Henriksen, Sarah Boberg, Marie Louise Wille og Claus Riis Østergård.
Spillefilmen INTET er instrueret af Trine Piil og Seamus McNally efter manuskript af Trine Piil og er en foruroligende fortælling – et tankeeksperiment om unges søgen efter meningen med livet. En søgen der løber af sporet.
INTET er en generationsfortælling, som skal give stof til samtale på tværs af generationer

Trailer
Pressemeddelelse