AFR – I sandhed en utrolig løgn

AFR starter med mordet på statsminister Anders Fogh Rasmussen. Hans elsker, Emil, er hovedmistænkt. Alverdens statsledere, politikere og magtfulde samfundsstøtter er naturligvis forfærdede over ugerningen, men efterhånden som begivenhederne, der leder op til den fatale morgen, afdækkes, begynder historien at tage en meget overraskende drejning.

Fiktion og virkelighed mødes i Morten Hartz Kaplers nyskabende film, der med udgangspunkt i virkeligheden spinder en fiktiv, satirisk historie om kærlighed og magt. Filmen betræder helt nye stier, hvad angår både genre og form.
    De medvirkende i filmen er i vid udstrækning nulevende politikere, der via både gamle og nyindspillede interviews medvirker i historien og forholder sig til mordet, samt de omstændigheder, der omgiver det. Blandt de mange medvirkende er Kofi Annan, Romano Prodi, George W. Bush, Pia Kjærsgaard, Naser Khader, Søren Søndergaard, Helge Adam Møller og Henrik Qvortrup.
    Ved hjælp af sin helt egen form for fiktion, blandet med interviews, serverer den spillefilms-debuterende instruktør, Morten Hartz Kaplers, sin nytænkende, satiriske film for os. Han spiller selv den ene hovedrolle som Anders Fogh Rasmussens elsker og formodede morder, Emil, mens statsministeren selv spiller den anden via en mosaik af nyhedsklip og billeder.

Den satiriske film om Anders Fogh Rasmussen er en såkaldt mockumentary. Betegnelsen er en sammenskrivning af “mock” og “documentary”, altså en drillende dokumentar. Mockumentary-film iklæder sig dokumentarfilmens former, selv om indholdet er det pureste opsind.

Trailer