Mørke

JACOB (Nikolaj Lie Kaas) er først i tredverne og journalist på orlov. Officielt for at skrive en roman, men reelt fordi han endnu ikke er kommet sig, efter søsteren JULIE (Lotte Bergstrøm) forsøgte at tage sit eget liv, hun er nu hjerneskadet og bundet til en rullestol.

Jacob føler sig ansvarlig for ulykken og skyldfølelsen har frarøvet ham livsglæden. Men alting lysner, da det viser sig at Julie har fundet en kæreste over Internettet, den lidt sære men også godmodige og venlige ANKER (Nicolas Bro). Jacob er umiddelbart ikke meget for den fremmede, men da Julie glad annoncerer det forestående bryllup, giver han efter og accepterer Anker, taknemlig ved tanken om at hans søster kan få et godt liv, trods alt.

Jacobs kæreste NINA (Laura Drasbæk), har længe kæmpet for deres forhold og chancen for at komme videre sammen stiger i takt med, at Jacob får det bedre. Men, da Julie på sin bryllupsnat begår selvmord, rammes familien af katastrofen.

Meget mod Ninas vilje, men drevet af frustration og en mistanke om at noget er galt, beslutter Jacob sig, et stykke tid efter, for at opsøge Anker i Mørke, en umiddelbart fredelig og isoleret lille by i Jylland. Han opdager, at Anker forbereder sig på at gifte sig med HANNE (Lærke Winther Andersen), en ung, handikappet kvinde.

Mørkes affolkede gader, de fraflyttede huse og det triste hotel, underminerer efterhånden Jacobs virkelighedsopfattelse. Folkene i byen oplever ham som truende og Jacob står alene og desperat tilbage i forsøget på at opklare omstændighederne bag søsterens død.

Trailer
Pressemeddelse